BLOG

6 redenen voor een fietsanalyse bij FOOTCONNECTION


6 redenen waarom een fietsanalyse bij FOOTCONNECTION je vooruit helpt!

Krijg je tijdens langere fietsritten last van een doof gevoel in de handen, branderige voeten of pijnlijke knieën? Zit je niet lekker op je zadel en krijg je last van zadelpijn? Of zit je voor je gevoel al behoorlijk goed op de fiets en wil je kijken of de fietspositie nog verder kan worden verbeterd? Een fietsanalyse van FOOTCONNECTION kan jou verder vooruit helpen! Met behulp van onze geavanceerde meetsystemen, jarenlange ervaring en persoonlijke aandacht gaan we op zoek naar de juiste zit voor jou.

1. De juiste afstelling kan klachten verhelpen

Allerlei klachten die je kunt hebben tijdens het fietsen, worden mogelijk veroorzaakt door een onjuiste afstelling van de fiets. Een schoenplaatje dat niet goed is afgesteld of een zadel dat te hoog staat, kan bijvoorbeeld leiden tot knieklachten. Een te lange stuurpen of een stuur wat te laag staat zal juist weer leiden tot klachten in de nek en schouders.

Door middel van een fietsanalyse, kunnen we samen met jou op zoek gaan naar eventuele onjuiste afstellingen van de fiets. Met onze verschillende meetsystemen, kunnen onze experts jouw huidige fietspositie en -beweging in kaart brengen en analyseren. Na het verrichten van een bepaalde aanpassing, is het met een nieuwe meting direct mogelijk om te kijken wat de gevolgen zijn voor uw fietspositie en -beweging. Onze ZADELDRUKMETING maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de drukverdeling van het zitvlak op het zadel te meten en eventuele drukpunten op te sporen. Door uw zadel anders af te stellen en een nieuwe zadeldrukmeting uit te voeren, is het direct mogelijk om te kijken wat het resultaat is van de nieuwe afstelling.   

2. Klachten voorkomen

Ook als je (nog) geen last hebt van bepaalde klachten of pijntjes, kan een fietsanalyse van toegevoegde waarde zijn! Naast dat een fietsanalyse klachten kan verhelpen, kan het ook klachten voorkomen! Een bepaalde fietspositie voelt nu misschien niet verkeerd, maar kan op de langere termijn wellicht leiden tot steeds erger wordende klachten. Door een onjuiste afstelling van de fiets vroegtijdig op te sporen en aan te pakken, kunnen veel klachten worden voorkomen. Daarnaast leidt het optimaliseren van de fietspositie tot meer comfort en plezier op de fiets!

3. Meer efficiëntie en betere krachtoverbrenging

Door het uitvoeren van een fietsanalyse en het verbeteren van de fietspositie, kan de efficiënte van de fietsbeweging worden verhoogd. Een hogere efficiëntie betekent dat je je krachten beter kunt overbrengen op de pedalen, waardoor je met dezelfde inspanning harder kunt fietsen! Als wedstrijdrenner gaat dit je helpen om beter te presteren, terwijl de meer recreatieve fietser met meer vertrouwen en plezier op de fiets stapt.

4. Op zoek naar de juiste positie voor jou

Ieder mens en elk lichaam is anders. De een is ontzettend lenig en kan zonder moeite een ‘diepe’ fietshouding aannemen, terwijl een minder flexibel persoon gebaat is bij een wat ‘rechtere’ fietspositie. Daarnaast heeft niet iedere wielrenner dezelfde ambities. Een toerfietser wil vooral zo comfortabel en fijn mogelijk zijn recreatieve ritjes op de fiets afwerken, terwijl een wedstrijdrenner eerder op zoek is naar een zo efficiënt en aerodynamisch mogelijk houding (kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheden van onze AEROMETING). Tijdens onze fietsanalyses gaan we op zoek naar de meest ideale fietspositie die past bij jouw lichaam en ambities!

5. De investering waard

Na het aanschaffen van een racefiets en het kopen van allerlei andere toffe fietsspullen, kan het zijn dat je nog een beperkt budget over houdt. Een fietsanalyse is dan misschien niet meteen het eerste waar je je geld verder aan wilt besteden, maar toch is het de investering meer dan waard! De prijzen van onze fietsanalyse variëren van € 75 tot € 225 euro. Voor dit bedrag ontvang je een fietsanalyse waarbij we jou van je klachten af kunnen helpen of waar we samen naar betere fietsprestaties toewerken! Voor ditzelfde bedrag kun je bijvoorbeeld ook een nieuwe flitsende fietsbril of mooiere fietskleding kopen, maar gaan deze spullen je ook van je klachten af helpen of je fietsprestatie flink verbeteren? 😉

6. Fietszooltjes (FIETSMAATJES)

Door middel van kleine of losse aanpassingen aan de binnenzijde van de schoen of de positie van de schoenplaatjes, kan het comfort en de efficiënte worden verhoogd. Wanneer deze aanpassingen nog niet het gewenste resultaat geven, adviseren wij onze FIETSMAATJES! Dit zijn op maat gemaakte fietszolen die middels een uitgebreide voetanalyse speciaal voor jou worden gemaakt! Deze gepersonaliseerde zolen zorgen ervoor dat de drukverdeling in de fietsschoen optimaal wordt en dat je voeten altijd in de juiste stand/houding blijven staan tijdens het fietsen.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je direct een fietsanalyse inplannen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0345 – 52 03 30 of stuur een mail naar fietsanalyse@footconnection.nl.

 

 

 

Deel dit verhaal via: