CONNECTED
TOP
SPORTERS

Nico van der Burgt topsporter Para-triatleet

 In 2018 ben ik begonnen met Paratriathlon en ik kom al en aantal jaar bij Footconnection voor steunzolen en mijn bikefitting.   

Als kind ben ik geboren met een lichamelijke beperking. Ik heb vanaf mijn heup tot aan mijn voeten een spierverkorting. Bij het lopen valt het niet zo op, maar wel als je mij ziet rennen. Dat komt doordat mijn voeten naar binnen staan en ik mijn benen niet goed kan optillen en naar achteren kan zwaaien.

Footconnection helpt mij met de juiste steunzolen voor in mijn hardloopschoenen. De steunzolen geven mij de juiste voetafzet en -landing waardoor er minder belasting in mijn rug komt en ik mijn voeten beter afwikkel tijdens het hardlopen. Door de juiste steunzolen krijg ik minder snel spasmes en worden mijn spieren minder snel stijf.

Met de juiste steunzolen voor het lopen, maar ook voor het fietsen, wordt er ook gekeken hoe ik op mijn fiets zit. Mijn voeten staan iets naar binnen en Footconnection helpt mij met de juiste afstelling zodat de souplesse per been en voet zo optimaal mogelijk is. Er wordt gekeken dat mijn rug en bovenlichaam rustig blijft tijdens het fietsen.

Het fijne van Footconnection is dat er altijd gekeken wordt naar de beste en juiste afstelling. Ik kan altijd mijn steunzolen of een bikefitting even testen en weer terugkomen. Ik merk dat ik altijd welkom ben en er wordt altijd naar mogelijkheden gekeken.

Door de steunzolen en bikefitting heb ik mooie prestaties gehaald over de hele wereld. Momenteel sta ik nu 2 op de wereldranglijst in de PTS3 classificatie. Het doel is om naar de Paralympische Spelen van 2024 te gaan en om nog vele mooie prestaties te behalen.

Deel dit verhaal via:    

Marit van den Berg Internationaal triatleet

Mijn naam is Marit van den Berg, ik ben 21 jaar en internationaal triatleet, woonachtig in Culemborg.

Met dank aan Footconnection is mijn fietspositie gefinetuned en geoptimaliseerd. Hierdoor gaat er geen energie verloren aan onnodige bewegingen op de fiets, maar wordt mijn energie ‘volledig’ omgezet in snelheid. Het is mooi om te zien hoeveel expertise David heeft; een kleine aanpassing in je zool kan zoveel meer stabiliteit geven. Verder heeft David er een goede kijk op wanneer je lichaam niet helemaal goed functioneert door kleine blessures, waarop je fietspositie eventueel aangepast kan worden. Absoluut een aanrader om langs Footconnection te gaan voor een optimale fietspositie en blessure preventie. Wat een expertise!

Deel dit verhaal via:    

Anna van der Breggen, voormalig wielrenster Team SD Worx

Olympisch, Wereld- en Nederlands kampioen op de weg en de Wereld- en Europees kampioen op de individuele tijdrit.

annavanderbreggen.nl

"Het unieke aan footconnection is dat er een combinatie wordt gemaakt van zooltjes en (fiets)houding. Waardoor ik optimaal mijn kracht kan overbrengen op de pedalen. Deze combinatie en precisie vind ik nergens anders".

Deel dit verhaal via:    

Demi Vollering - Professional UCI cyclist for Team SD Worx 

Footconnection heeft een team met enorm veel vakkundige kennis en kunde. Footconnection is een bedrijf wat je als sporter ondersteunt in beter worden en waar je op vertrouwen kan.

Ze denken mee en staan altijd klaar voor je!

www.demivollering.com

 

Deel dit verhaal via:    

Chantal Blaak, Professional UCI cyclist for Team SD Worx 

www.chantalblaak.nl

Deel dit verhaal via:    

Nancy van der Burg Jumbo Visma

"Als professioneel wielrenster moet je goed op je zadel zitten en de kracht in je benen kunnen overzetten op de pedalen. David heeft mij hierbij ontzettend goed geholpen door middel van verschillende analyses. Ik zit stabieler op mijn fiets en kan meer kracht leveren. Ik zit ook een stuk lekkerder op mijn zadel, wat ook mijn plezier in de langere trainingsritten goed heeft gedaan"

Deel dit verhaal via:    

Churandy Martina

www.churandy-martina.com

Deel dit verhaal via:    

Bart van Nunen Marathon

Mijn naam is Bart van Nunen, ik ben 23 jaar oud en marathonloper.

Mijn belangrijkste prestaties zijn:

  • Kwalificatie voor de marathon op de Olympische Spelen 2020
  • Nederlandse titels op de halve marathon in 2015 en 2018
  • 10e plaats in de marathon van Berlijn in 2018.

Dankzij FOOTCONNECTION heb ik geen klachten meer rond mijn voeten en kan ik constant goed doortrainen. Zonder FOOTCONNECTION had ik deze prestaties niet kunnen leveren.

 

Foto door: Eaglefotografie

 

Deel dit verhaal via:    

Frank Futselaar - Marathon

Running Team Liemers
* Gekwalificeerd voor de marathon op de Olympische Spelen 2020 
* Persoonlijk record marathon 2:11.30
* Persoonlijk record halve marathon 1:03.11

Als hardloper zijn mijn voeten belangrijk.Een goede afzet die mij helpt pijnvrij te bewegen is noodzakelijk. Footconnection zorgt ervoor dat ik mijn beroep blessure- en pijnvrij kan uitoefenen. 
Daarnaast kan ik altijd snel terecht in situaties van nood en wordt er creatief gedacht in oplossingen. Hier ben ik Footconnection erg dankbaar voor en ik raad het iedereen aan. 

www.frankfutselaar.nl

Deel dit verhaal via:    

Susan Krumins, 10 km atletiek

Zilver EK 10 km Berlin 2018

Ik kwam voor het eerst met David in contact tijdens mijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio. Door een verleden van veel voet en achillespeesklachten kon ik wel wat extra ondersteuning gebruiken. Inmiddels word ik al jaren geholpen bij Footconnection; zowel tijdens moeilijke periodes van blessures, maar ook naar topprestaties op toernooien. In topsport komen er altijd weer nieuwe uitdagingen op je pad, maar David weet op een creatieve manier oplossingen te vinden. Dat geeft vertrouwen. Dank voor jullie professionaliteit, enthousiasme en de fijne samenwerking!

Hardloopdagboek Dreams:
www.abonnement.runnersworld.com/hardloopdagboek-dreams

Deel dit verhaal via:    

Nargélis Statia Pieter Nederlands estafette team

Mijn naam is Nargélis Statia Pieter en ik ben een 100m, 200m en 4*100m sprinter.

Deelgenomen aan de Wereldkampioenschap in Doha Qatar met het Nederlandse estafette team.

Ik ben bij footconnection terecht gekomen omdat ik veel last had van “Hallux Valgus” waardoor ik bij elke training of wedstrijd behoorlijk pijn kreeg.

Toen ik meneer David ontmoete had hij zijn tijd genomen om mijn situatie te analyseren en daarvoor ook de juiste oplossing te vinden.

 Nu heb ik geen pijn meer aan mijn voet en kan ik pijnvrij trainen en wedstrijd lopen. 

Deel dit verhaal via:    

Quinty Schoens

Footconnection & David hebben mijn professionele sport carrière gered!

 

Na een periode van lang blessure leed heb ik jarenlang niet mijn loop potentie kunnen benutten en toen ik afgelopen zomer mijn eerste stressfractuur kreeg dacht ik dat mijn prof carrière ten einde was.

Via NOCNOSF in contact gekomen met Footconnection en vrijwel meteen aan de beurt. David had mijn jarenlange struikelpunt binnen 20 min gevonden en mijn schoen persoonlijk aangepast naar mijn behoefte. In combinatie met een nieuwe zool bleek dit de perfect combinatie te zijn voor mijn voeten en heb ik sinds maart 2021 geen enkele blessure meer gehad en geen last meer gehad van mijn oude stressfractuur. Hierdoor kan ik mijn internationale triathlon carrière doorzetten met als doel de Olympische spelen van 2024 in Parijs.

David heeft mijn sport carrière gered! Ik raad Footconnection voor iedere aan. Kunde en aandacht voor de sporter staan voorop.

 

- Quinty Schoens (internationale triathlete)

Deel dit verhaal via:    

Serge Yoro

Schaatser bij het opleidingsteam van team Jumbo-Visma.

Mijn specialiteit ligt bij de middellange afstanden 1000 en 1500 meter. Dankzij Footconnection zit ik tijdens de fietstrainingen helemaal top op de fiets!

 

Deel dit verhaal via:    

Sarah Lahti

  • 12e Olympische Spelen 10.000m 2016, 31.28.43 | Rio de Janeiro
  • Zweeds recordhoudster halve marathon, 69.58
     

"David staat altijd voor mij klaar als ik hem nodig heb. Hij is zeer deskundig en levert snel de juiste oplossing in mijn schoeisel. Hierdoor kan ik weer pijnvrij lopen na de operatie aan mijn achillespees"..

 

Deel dit verhaal via:    

Jip Vastenburg

Europees kampioen junioren 5000 meter 2013
4de Europees kampioenschap 10 000 meter  Zürich 2014
Europees kampioen <23 10 000 meter 2015
Deelname Olympische Spelen Rio 2016
5de Europees kampioenschap cross Tilburg 2018


Door een lastige teen blessure ben ik op advies van de sportarts terecht gekomen bij Footconnection. Inmiddels woon ik niet meer in Nederland maar David staat nog steeds altijd klaar voor elk advies.

Deel dit verhaal via:    

Hartthijs de Vries

Nederlands Kampioen Tijdrijden Beloften 2018
1e klassieker Hel van Voerendaal
1e jongerenklassement Topcompetitie 2018
5e plaats Gent-Wevelgem 2017
4e plaats Parijs-Tours 2017
3e plaats NK Wegwedstrijd 2017
1e jongerenklassement Topcompetitie 2016
2e algemeen klassement Topcompetitie 2016
1e klassieker Ronde van Alkmaar 2016
3e eindklassement Olympias Tour 2016

FOOTCONNECTION heeft mij vanaf de junioren (2014) letterlijk en figuurlijk ondersteund. Er wordt erg professioneel gewerkt en ik heb in de loop der jaren erg veel profijt gehad van de aangemeten inlegzooltjes, ik kom daarom ook jaarlijks graag terug! 

 

Deel dit verhaal via:    

Machiel Ittmann

"Meer comfort, gratis wattages en tijdwinst bij de 180 km fietsen op de hele triathlon!"


Machiel Ittman
Triatleet (meer dan 25 overwinningen, besttijd hele triathlon Almere 8.16.30), meervoudig Nederlands kampioen langlaufen en reisbegeleider fietsvakanties Vasa Sport.

Deel dit verhaal via:    

Nederlands Dames Volleybalteam 2018

Deel dit verhaal via:    

Jens van den Dool - Metec-TKH

2nd GC Carpathian Couriers Race (’18)
7th GC Olympia’s Tour (’17) 

Door wat scheefstand in mijn bekken als gevolg van mijn groeispurt als puber, heb ik wat problemen gehad met mijn positie op de fiets. Sinds die tijd ga ik regelmatig langs bij Footconnection om mijn fietspositie goed in de gaten te houden en hier en daar aan te passen. Hierdoor zit ik  fijner op de fiets en voel ik dat ik mijn krachten beter kwijt kan! 

Deel dit verhaal via:    

Iris Pruysen

Mijn naam is Iris, ik ben 32 jaar oud en ik kom al jaren bij Footconnection.
 
Ik heb vele jaren fanatiek aan atletiek, en dan vooral het onderdeel verspringen, gedaan. Ik heb twee keer deelgenomen aan de Paralympische Spelen, in 2012 in Londen en in 2016 in Rio de Janeiro. In 2013 ben ik wereldkampioen verspringen geworden. Ik heb een geweldige tijd gehad!   Lees verder op het BLOG

Deel dit verhaal via:    

Stella Kubasch

-          3x podium Duitse kampioenschappen 800m 2010-2016

-          1e Internationale Warandeloop Korte Cross 2015

-          1e Triathlon Ouderkerk 2019

-          3e AG Ironman 70.3 Cascais Portugal 2019

-          Kwalificatie WK Ironman 70.3 2020

David en het team van FOOTCONNECTION  hebben het mogelijk gemaakt dat ik af ben van mijn voetklachten en al jaren zonder problemen kan hardlopen. Met regelmaat kom ik terug voor aanpassingen aan mijn inlegzooltjes voor mijn hardloop- en fietsschoenen en voor fietsanalyses.

David geeft topadvies en staat klaar als je hem nodig hebt. Een absolute aanrader en een echte topsportpraktijk!      

Dank aan David & Wenda.

Deel dit verhaal via:    

Jan Blokhuijsen

"Toen iedereen me had afgeschreven stonden jullie voor me klaar!"

Deel dit verhaal via: