DAAROM
FOOTCONNECTION

OOG VOOR PERSOONLIJKE DETAILS

Onze eerste fietsanalyse gaven wij al in 1995. Met een racefiets op de tacx, zelf ingekleurde stickers op de gewrichtslijnen en een centimeter om alles op te meten. En met alle aandacht voor de individuele fietser en zijn of haar klachten en sportieve doelen. Duizenden wielrenners hebben we in de loop der jaren al goed op de fiets gezet. Inmiddels maken wij gebruik van de meest geavanceerde meetapparatuur voor fietsanalyse. Wat gebleven is, is onze persoonlijke aandacht, want voor ons is een fietsanalyse nooit standaard. Alles om jou als sporter en om individuele details en samenhang in de hele bewegingsketen. Een beenlengteverschil, een stabieler of instabieler been, een verschil tussen links en rechts in voeten of bekkenstand; dit zijn allemaal mogelijke oorzaken waardoor je minder stil zit, vermogen te kort komt of niet lekker op je fiets zit.

WETENSCHAP EN EEN OOG VOOR DETAIL

De wetenschap heeft mooie ontwikkelingen doorgemaakt. We hebben meerdere meetsystemen in onze praktijk waarmee we jouw persoonlijke fietsbeweging in beeld brengen en analyseren. Naast het door ons zelf ontwikkelde fietsdraaiplateau met 2D-systeem werken we ook met een state-of-the-art 3D-systeem van 22 meetsensoren en met een zadeldruksysteem. Hiermee krijgen we nog een preciezer beeld van jouw unieke fietshouding. De enorme dataverzameling van elk meetpunt gaat een schat aan wetenschappelijke kennis opleveren. Met deze krachtige mix van wetenschap en 25 jaar praktijkervaring durven wij te zeggen dat we een van de beste analysecentra van Nederland zijn. En we blijven zoeken naar innovaties die fietsers verder helpen bij het voorkomen van blessures én het verbeteren van prestaties. Zo kunnen we na jaren ontwikkelen en testen nu ook gepersonaliseerde carbonzolen printen. Dat geeft comfort en extra power bij elke pedaaltrap.

WAAROM FOOTCONNECTION?

Baanwielrenners, wegwielrenners, tijdrijders, mountainbikers, triatleten en schaatsers komen voor hun fietsmetingen bij ons. Na intake en fietsanalyse zorgen wij voor de juiste zit. Daarnaast doen we ook aanpassingen voor zooltjes en schoenen. Sporters komen soms met tassen vol schoenen binnen: fietsschoenen voor bos, weg en tijdrit, loopschoenen, schoenen voor de krachttraining en schaatsenschoenen. Iedere schoen, iedere belasting en beweging heeft een andere steun nodig. Daar gaan we naar op zoek, zodat jij optimaal kunt bewegen. Tijdens één bezoek kun je al je loopschoenen, fietsschoenen en schaatsenschoenen laten aanpassen. Deze gepersonaliseerde aanpassingen in de vorm van losse elementen of zooltjes maken wij in principe direct voor je, zodat je gelijk ervaart hoe het zit en beweegt. Wij helpen je graag, zodat je snel weer met plezier en pijnvrij kunt sporten, maar ook met meer rendement voor betere prestaties. Daarom kiezen sporters voor FOOTCONNECTION.

 

ALLE EXPERTISE ONDER EEN DAK

Naast de fietsanalyse beschikken we over een team van fysiotherapeuten, manueel therapeuten en podologen die meekijken tijdens de analyses. Ontdekken wij tijdens de fietsanalyse dat een deel van de oplossing gevonden kan worden in verminderde gewrichtsfuncties van bijvoorbeeld een bekken dan kunnen we een van deze specialisaties direct inzetten. Ben je zelf al bekend met nek-, knie-, heup- of voetklachten? Geef dit dan aan bij het maken van je afspraak.