FIETSZOLEN
EN AANPASSINGEN

VOETKLACHTEN EN FIETSSCHOENEN

Je voeten staan aan de basis van lichaam! Een kleine standsafwijking van de voet of verkeerde fietsschoenen beïnvloeden je fietsbeweging.

Een VOETANALYSE is daarom een belangrijk onderdeel van onze fietsanalyse. Wij onderzoeken jouw voeten en voetstand, bekijken hoe je loopt en maken een voetafdruk. Met deze gegevens maken wij de vertaalslag naar de oplossing: afstellen fietsschoenplaatjes, aanpassen fietsschoen of op maat gemaakte fietszolen.

AFSTELLEN FIETSSCHOENPLAATJES

Op basis van de voetafdruk en een meting van de aslijnen vinden wij de ideale afstelling van de schoenplaatjes. De juiste afstelling is een combinatie van voettype, de beweging van de voet en hoe je fietst. 

SCHOENAANPASSINGEN

Soms mis je als wielrenner net een beetje extra steun aan de binnenzijde van de voet waardoor de voet wegzakt. Dit benadeelt de krachtoverbrenging naar je pedaal, maar het kan ook blessures veroorzaken. In dit soort gevallen plaatsen wij aanpassingen in de fietsschoen. Deze losse elementen maken wij zelf op maat in diverse vormen en hardheden. Je fietsschoen zit prettiger en de druk wordt beter verdeeld. Dit geeft je meer rendement en kracht.

FIETSZOLEN

Als aanpassingen van schoenplaatjes en schoen niet voldoende resultaat opleveren, adviseren wij gepersonaliseerde fietszolen. Deze op maat gemaakte zolen geven steun waar de voet deze vraagt. Wij maken deze zolen met uiterste zorg van hoogwaardig materiaal dat speciaal is ontworpen voor fietsschoenen.

Het voordeel van deze individuele fietszolen is dat je altijd met de juiste stand/houding van de voeten fietst, waardoor je de kracht beter overbrengt naar de pedalen. Dit resulteert in meer vermogen en dus meer rendement. Met een fietszool voorkom je blessures en verhoog je het comfort en het fietsplezier.

CARBON-ZOLEN by FOOTCONNECTION

Na jaren onderzoeken en testen is de gepersonaliseerde FOOTCONNECTION CARBONZOOL een feit!

Deze CARBONZOOL is inmiddels één seizoen door nationale en internationale wielrenners getest en de resultaten zijn verbluffend. Als enige in Nederland printen wij zelf gepersonaliseerde carbonzolen. Deze unieke individuele fietszooltjes van carbon geven de wielrenner ongekend comfort, maximale drukverdeling op de pedalen en optimaal rendement!

De FOOTCONNECTION CARBONZOLEN printen wij voor wielrenners, triatleten en sporters die al langer op onze zolen sporten.